Seuramme historia

Aloitteen metsästysseuran perustamiseksi tekivät Erkki Kilpimaa ja Lauri Matomaa, he kutsuivat perustamiskokouksen koolle. Perustamiskirja metsästysseura Saunavaaran Erästäjät hyväksyttiin ja allekirjoitettiin joulukuun 8. päivänä 1968. Allekirjoittajina olivat: Lauri Kantola, Urpo Perttunen ja Erkki Kilpimaa. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin oikeusministeriössä elokuun 26. päivänä 1971.

Ensimmäisen hallituksen jäsenet olivat:

Kantola Lauri
Kuha Veikko
Heikkilä Eino
Kilpimaa Erkki
Sirviö Taisto
Perttunen Urpo


Puheenjohtajina ovat toimineet:

Kantola Lauri
Vaarala Sulo
Perttunen Nante
Kilpelä Ossi
Lehtola Väinämö
Salmela Arvo
Perttunen Sakari
Sirviö Taisto
Oinas Raimo
Mettiäinen Reino
Ari Arvola


Sihteeri/rahastonhoitajina ovat toimineet:

Perttunen Urpo
Kantola Väinö
Arvola Esko
Lehtola Väinämö
Terho Sirviö


Seura piti ensimmäiset hirvipeijaisensa Reino Heikkilällä. Sen jälkeen pidettiin peijaisia ympäri kylää eri taloissa ja kansakoulussa. Vuodesta 1980 lähtien peijaiset on pidetty seuran omassa majassa. Vuonna 1970 hirvikanta oli pieni ja peijaiset toteutettiin pyytämällä ja myymällä jäniksiä ja siten saaduilla varoilla ostettiin poro peijaisiin.

Emäntinä ovat toimineet mm:

Tannervo Eevi
Hosio Lempi
Kantola Marja-Liisa
Määttä Marjatta
Heikkilä Rauha
Perttunen Eeva
Oinas Marja-Liisa
Perttunen Sisko
Stenroos Anna-Liisa
Perttunen PäiviSaunavaaran Erästäjät on menestynyt riistanhoitoyhdistyksen hirvenammuntakilpailuissa hyvin. 5 kiertopalkintoa 18 vuoden aikana 15 vuotta seura on saanut kiinnityksen pokaaliin, vain kolmena vuonna kiinnitys on mennyt jollekin muulle seuralle. Lisäksi jäsenistä Pasi Perttunen ja Heikki Perttunen ovat edustaneet seuraa hyvin hirvenammunta ja hirvenhiihtokisoissa. He ovat kansallisen tason parhaimmistoa.

Erityismaininnan ansaitsevat Veikko Kuha ja Pertti Heikkilä, jotka ovat toimineet aktiivisesti ja menestyksekkäästi koiratoiminnan parissa. Veikko Kuha, jonka suomenajokoiria on useita ja useana vuonna kilpaillut ajokokeitten voittajaluokassa. Pertti Heikkilä, jonka karkeakarvainen saksanseisoja oli käyttövalio, muotovalio sekä pohjoismainen mestari. Kaikkina näinä 33 vuotena Saunavaaran Erästäjät on ollut koko kylää yhdistävä tekijä ja luonut kylähenkeä. Joka syksy kylä kokoontuu hirvipeijaisiin ja myös vieraat on otettu ilolla vastaan. Mikä tärkeintä, Erästäjät on antanut meille monelle mahdollisuuden hyvään harrastukseen!

Takaisin alkuun